Helpdesk 0341- 410327

werkdagen 09.00 tot 12.00 uur

Alarmcentrale +31(0)264002390

24/7 bereikbaar bij schade

Wat is het

Bonus/Malus ook wel No-Claimkorting is een op- en afbouwregeling van schadevrije jaren die van invloed is op de te betalen premie. Deze regeling is niet op de Klassieker motorverzekering / Oldtimer motorverzekering van toepassing

Wat doet het?

Je wordt met het Bonus/Malus systeem beloond voor het schadevrij rijden. Ieder jaar dat jouw verzekeraar geen schadeclaims hoeft uit te keren wordt beloond met de opbouw van een schadevrij jaar. De schadevrije jaren bepalen het kortingspercentage op jouw premie. Dit is in het kort het bonus gedeelte van het Bonus/Malus systeem. Voor iedere schade die jouw verzekeraar op jouw verzekering heeft moeten uitkeren zak je 5 jaar in de opbouw van schadevrije jaren. Dit is een regeling die bij iedere verzekeraar in Nederland gelijk is. De regeling is vastgelegd in de Uniforme bedrijfsregeling van het Verbond van Verzekeraars. Soms kan een schade geen invloed hebben op de opbouw van schadevrije jaren. Deze uitzonderingen zijn in de polisvoorwaarden vermeld.

Door gebruik te maken van No-Claimgarantie/ Bonus-Malus bescherming wordt het nadeel van de terugval in schadevrije jaren en daarbij behorende premie gevolgen opgelost. Let op! Het werkelijke aantal jaren daalt wel!!

Alle verzekeraars zijn verplicht om na beëindiging van een motorijtuigen verzekering het juiste aantal schadevrije jaren in het centrale systeem van Roy-Data te plaatsen. Bij een switch naar een andere verzekeraar zal de nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren bij Roy-Data ‘ophalen’ en op de nieuwe polis plaatsen. De Bonus/Malus korting kan zo eenvoudig door de nieuwe verzekeraar toegepast worden.

Veel gestelde vragen over Bonus Malus

 • Wat is de gedachte achter het bonus malussysteem?

  Het belonen voor het schadevrij rijden middels de bonus en het bestraffen van de schadeclaims middels de malusregeling.

 • Hoeveel schade vrijejaren kost een schade claimen?

  Iedere schade kost 5 jaar in de opbouw. Bij alle verzekeraars wordt dit nu uniform geregeld. Dat betekent dat iedere verzekeringsmaatschappij het op deze wijze uitvoert.

 • Is het altijd verstandig om een schade te claimen?

  Dat hangt van meerdere factoren af. Zo kan het aantrekkelijk zijn om een kleine schade voor eigenrekening te nemen. Denk hierbij aan het eigen risico en de terugval op de bonusmalusladder en het feit dat een schadeclaim 5 schadevrije jaren kost.

 • Hoelang duurt het voordat ik weer het oude aantal schadevrije jaren heb?

  Uitgaande van het feit dat iedere schadeclaim 5 jaar opbouwkost duurt het ook 5 jaar om weer op het niveau van voor de schade terug te komen. Daarnaast is de opbouw in schadevrije jaren met 5 jaar verstoord.

Hoe staat het in de polis?

Artikel 21 van de polisvoorwaarden

Download hier de polisvoorwaarden BPVW 02-2012

Download hier de polisvoorwaarden Intram 03-2012 voor Oldtimer Motor

Bereken de premie

“Zelfverzekerd op de motor”

Bij Bikerpolis verzeker je jouw motor 24/7 direct online. Door de mogelijkheid om gratis 4 maal per jaar zelf de dekking aan te passen, kan op de toch al lage premie nog meer worden bespaard.

Voor zware motoren met veel cilinderinhoud en relatief minder Kw’s, bijvoorbeeld Harley Davidson, hanteren we een voordelig zogeheten customtarief. Het gebruik van je persoonlijk digitaal polis dossier (Mijn Bikerpolis) is gratis. Omdat je zelf jouw verzekeringen beheerd worden er geen kosten gerekend. Ook kent Bikerpolis geen poliskosten. Je print namelijk zelf jouw polis e.d. Naast de uitstekende polisvoorwaarden is het ook mogelijk om schadevrije jaren van een andere motor of auto te koppelen.

Dat andere voertuig hoeft zelfs niet eens bij Bikerpolis verzekerd te zijn. Helm en kleding zijn kosteloos meeverzekerd en er is een gratis pech service! Bikerpolis hanteert een scala aan mogelijkheden, zoals verzekeren op nieuwwaarde, taxatiewaarde, drie jaar nieuwwaarde garantie, drie jaar aanschafwaarde garantie, dagwaarde en cataloguswaarde.

Rechtsbijstand motoren, bonusmalus garantie en ongevallen opzittende verzekering zijn optioneel bij te verzekeren. Schade wordt bij ons snel afgehandeld. Nog vragen? Onze helpdesk is iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 12 uur voor ondersteuning (0341-410327).