Helpdesk 0341- 410327

werkdagen 09.00 tot 12.00 uur

Alarmcentrale +31(0)264002390

24/7 bereikbaar bij schade

Flexibelemotor verzekeringen / Flexibele motorverzekering / Switchen

Wat is het?

Uniek bij Bikerpolis is de mogelijkheid om te Switchen in de verzekeringsdekking. Dus bijvoorbeeld van WA naar WA Casco, van WA naar WA Beperkt Casco enz. Ook kunnen aanvullende verzekeringen worden toegevoegd of weggelaten. Deze Switch mogelijkheden kunnen 4 maal per jaar benut worden. De kosten hiervoor? Gratis natuurlijk!

Welk voordeel heeft het Switchen van dekking voor jou? Je verzekering zo hebben dat deze de risico’s die je op dat moment belangrijk vindt goed afdekken met de verzekering. Bijvoorbeeld:

 • In het motorseizoen op een WA Casco (Allrisk) verzekering omdat je de motor intensiever gebruikt dan buiten het motorseizoen.
 • Buiten het motorseizoen (vaak winter met pekel e.d.) op een lagere verzekeringsdekking zoals bijvoorbeeld WA Beperkt Casco (WA +/WA extra). Hierbij is brand en diefstal ook meeverzekerd.

De Switch mogelijkheden tussen de verschillende verzekeringsmogelijkheden zoals WA, WA Beperkt Casco, WA Casco 2500 en WA Casco zijn vrijwel onbeperkt. Het gaat er bij Bikerpolis om dat jouw motor verzekerd is tegen de risico's die jij belangrijk vindt.

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van Mijn Bikerpolis kom je in het Persoonlijk Digitaal Dossier. Hier open je in het ‘polisoverzicht’ de te wijzigen polis. Klik op wijzigen en je kan alle wijzigingen opgeven. Zo switch je eenvoudig van verzekeringsdekking. Je ontvangt kort daarna een bevestigingsmail, een digitale groene kaart en een digitale polis.

Let op!

Je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen van de door jou verwerkte gegevens.

Veel gestelde vragen over Flexibele motorverzekering

 • Wat heb ik aan een flexibele motorverzekering?

  Door gebruik te maken van de Switch mogelijkheden is de verzekeringsdekking 4 x per jaar aan te passen aan het gebruik en de risico’s van jouw motor.

  Denk hierbij aan de mogelijkheden om in het motorseizoen jouw motor op de meest uitgebreide dekking te zetten (WA Casco) en buiten het seizoen een lagere dekking met bijvoorbeeld een brand/diefstal dekking (WA Beperkt Casco).of zelfs naar een WA dekking. Doordat de premie direct wordt verrekend naar de actuele dekking kan veel geld bespaard worden.

 • Zijn alle verzekeringen bij Bikerpolis flexibel?

  Ja, bij Bikerpolis zijn alle verzekering flexibel

 • Kan Bikerpolis voor mij de verzekering wijzigen?

  “Zelfverzekerd op de motor” betekend dat je zelf de verzekeringen wijzigt. Dat kan eenvoudig 24/7 op ‘Mijn Bikerpolis’.

 • Welke premie betaal ik na een wijziging in dekking (Switch)?

  Op dag nauwkeurig wordt de premie berend en verrekend met de reeds betaald premie voor de betreffende periode.

 • Moet ik gebruik maken van de flexibele mogelijkheden die Bikerpolis biedt?

  Iedere polis bij Bikerpolis is flexibel. Je bepaald zelf of je gebruik maakt van de mogelijkheden.

Hoe staat het in de polis?

Download hier de polisvoorwaarden BPVW 02-2012

Download hier de polisvoorwaarden Intram 03-2012 voor Oldtimer Motor

Bereken de premie

“Zelfverzekerd op de motor”

Bij Bikerpolis verzeker je jouw motor 24/7 direct online. Door de mogelijkheid om gratis 4 maal per jaar zelf de dekking aan te passen, kan op de toch al lage premie nog meer worden bespaard.

Voor zware motoren met veel cilinderinhoud en relatief minder Kw’s, bijvoorbeeld Harley Davidson, hanteren we een voordelig zogeheten customtarief. Het gebruik van je persoonlijk digitaal polis dossier (Mijn Bikerpolis) is gratis. Omdat je zelf jouw verzekeringen beheerd worden er geen kosten gerekend. Ook kent Bikerpolis geen poliskosten. Je print namelijk zelf jouw polis e.d. Naast de uitstekende polisvoorwaarden is het ook mogelijk om schadevrije jaren van een andere motor of auto te koppelen.

Dat andere voertuig hoeft zelfs niet eens bij Bikerpolis verzekerd te zijn. Helm en kleding zijn kosteloos meeverzekerd en er is een gratis pech service! Bikerpolis hanteert een scala aan mogelijkheden, zoals verzekeren op nieuwwaarde, taxatiewaarde, drie jaar nieuwwaarde garantie, drie jaar aanschafwaarde garantie, dagwaarde en cataloguswaarde.

Rechtsbijstand motoren, bonusmalus garantie en ongevallen opzittende verzekering zijn optioneel bij te verzekeren. Schade wordt bij ons snel afgehandeld. Nog vragen? Onze helpdesk is iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 12 uur voor ondersteuning (0341-410327).