Helpdesk 0341- 410327

werkdagen 09.00 tot 12.00 uur

Alarmcentrale +31(0)264002390

24/7 bereikbaar bij schade

Opzittenden Verzekering

Bikerpolis kent de mogelijkheid om de motorverzekeringen uit te breiden met een Ongevallen Opzittenden Verzekering. Het betreft een ongevallenverzekering voor alle opzittenden inclusief de bestuurder.

Wat is het?

Een ongevallen verzekering is een verzekering die een uitkering aan de verzekerde persoon geeft op basis van de blijvende invaliditeit. De invaliditeit dient een rechtstreeks gevolg te zijn van het betreffende ongeval. In de polisvoorwaarden staat precies omschreven welk uitkeringspercentage hoort bij welk ledemaat. Hierbij is het beroep van de verzekerde persoon niet van invloed op het uitkeringspercentage. Een uitkering wordt bepaald door het uitkeringspercentage te vermenigvuldigen met het verzekerd bedrag bij blijvende invaliditeit.

Let op! Het betreft een éénmalige uitkering.

Daarnaast is er een éénmalige uitkering bij overlijden door het ongeval.

De keuze is uit 3 verschillende pakketten/modules:

 • Pakket/module 1: Verzekerd bedrag bij overlijden € 5.000,- Verzekerd bedrag bij blijvende invaliditeit € 10.000,-
 • Pakket/module 2: Verzekerd bedrag bij overlijden € 12.500,- Verzekerd bedrag bij blijvende invaliditeit € 25.000,-
 • Pakket/module 3: Verzekerd bedrag bij overlijden € 50.000,- Verzekerd bedrag bij blijvende invaliditeit € 75.000,-

Wat betekent dit voor Jou?

Een ongevallen opzittenden verzekering kan in de praktijk veel voor jou of eventuele nabestaanden betekenen. We denken er liever niet aan maar wat zijn de financiële gevolgen van een blijvende invaliditeit of overlijden door een motor ongeval? Doordat de verzekering een uitkering kan geven bij blijvende invaliditeit kunnen bijvoorbeeld aanpassingen gemaakt worden in jouw huis of vervoersmiddelen. Bij overlijden door een ongeval is dit altijd plotseling en onverwacht. Goed om te weten dat er voor de nabestaanden een uitkering is om de eerste kosten op te kunnen vangen. Dus het betekend dat je meer zekerheden voor jezelf en eventuele nabestaanden creëert.

Veel gestelde vragen over Opzittenden Verzekering

 • Voor wie geldt de Opzittendenverzekering?

  De verzekering is geldig voor de bestuurder en de passagier(s)

 • Wat is de opzittendenverzekering voor soort verzekering?

  Het betreft een ‘Sommenverzekering’. Deze keert een bedrag in eens uit aan de benadeelde.

 • Is een opzittendenverzekering verplicht?

  Nee, niet verplicht wel verstandig!

Hoe staat het in de polis?

Artikel 9 BPVW 02-2012

Download hier de polisvoorwaarden BPVW 02-2012

Artikel 7 Intram 03-2012 voor Oldtimer Motor

Download hier de polisvoorwaarden Intram 03-2012 voor Oldtimer Motor

Bereken de premie

“Zelfverzekerd op de motor”

Bij Bikerpolis verzeker je jouw motor 24/7 direct online. Door de mogelijkheid om gratis 4 maal per jaar zelf de dekking aan te passen, kan op de toch al lage premie nog meer worden bespaard.

Voor zware motoren met veel cilinderinhoud en relatief minder Kw’s, bijvoorbeeld Harley Davidson, hanteren we een voordelig zogeheten customtarief. Het gebruik van je persoonlijk digitaal polis dossier (Mijn Bikerpolis) is gratis. Omdat je zelf jouw verzekeringen beheerd worden er geen kosten gerekend. Ook kent Bikerpolis geen poliskosten. Je print namelijk zelf jouw polis e.d. Naast de uitstekende polisvoorwaarden is het ook mogelijk om schadevrije jaren van een andere motor of auto te koppelen.

Dat andere voertuig hoeft zelfs niet eens bij Bikerpolis verzekerd te zijn. Helm en kleding zijn kosteloos meeverzekerd en er is een gratis pech service! Bikerpolis hanteert een scala aan mogelijkheden, zoals verzekeren op nieuwwaarde, taxatiewaarde, drie jaar nieuwwaarde garantie, drie jaar aanschafwaarde garantie, dagwaarde en cataloguswaarde.

Rechtsbijstand motoren, bonusmalus garantie en ongevallen opzittende verzekering zijn optioneel bij te verzekeren. Schade wordt bij ons snel afgehandeld. Nog vragen? Onze helpdesk is iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 12 uur voor ondersteuning (0341-410327).