Helpdesk 0341- 410327

werkdagen 09.00 tot 12.00 uur

Alarmcentrale +31(0)264002390

24/7 bereikbaar bij schade

Bikerpolis WA Motorverzekeringen

Voor motoren (en alle andere gekentekende motorrijtuigen) is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) een verplichting. Vanaf de tenaamstelling moet de motor minimaal WA verzekerd zijn. Ook wanneer de motor niet op de openbare weg komt. De RDW voert de controle uit op het daadwerkelijk verzekeren van de motorfiets. Heeft u uw motor niet verzekerd, dan zal het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) u na een melding een boete sturen

Dekking WA

Daarom is de WA verzekering de basis. Bij deze dekking bent u verzekerd voor schade die u met uw motor aan derden toebrengt tot een bedrag van € 2.500.000,- voor zaakschade(spullen), en € 5.000.000,- voor schade aan personen. Indien u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade, dan vergoedt de verzekering uitsluitend de schade aan de tegenpartij. De WA Motorverzekering vergoedt dus nooit de eigen schade.

Uitbreiding

De WA Motorverzekering is uit te breiden met een Rechtsbijstand motorrijtuigen, een Ongevallenverzekering Opzittenden en een no-claimbeschermer.

Switchen

De WA verzekering is eenvoudig te wijzigen (switchen) naar een andere dekking zoals de WA Beperkt Casco, WA Casco 2500 of WA Casco. Dit mag 4 maal per jaar en is kosteloos. Handig door jou zelf online te regelen! Zo is jouw motor altijd op de juiste manier verzekerd en bespaar je veel premie!

Veel gestelde vragen over de WA

  • Mijn motor wordt niet gebruikt. Moet ik hem dan toch verzekerd houden?

    Ja, zolang het kenteken op jouw naam staat dient de motor verzekerd te blijven.

  • Kan ik mijn motor verzekeren als er geen geldig kenteken op zit?

    Nee, alleen motoren met een geldig kenteken kunnen verzekerd worden.

  • Is de WA verzekering ook van kracht als iemand anders op mijn motor rijdt?

    Ja, Als de bestuurder bevoegd is om de motor te besturen is de verzekering van kracht. Dit kan alleen na uw toestemming en incidenteel (geen verhuur). U blijft wel aansprakelijk voor de gevolgen bij een eventuele schade.

Hoe staat het in de polis?

Artikel 4 van de polisvoorwaarden

Download hier de polisvoorwaarden BPVW 02-2012

Artikel 4 van de polisvoorwaarden

Download hier de polisvoorwaarden Intram 03-2012 voor Oldtimer Motor

Bereken de premie

“Zelfverzekerd op de motor”

Bij Bikerpolis verzeker je jouw motor 24/7 direct online. Door de mogelijkheid om gratis 4 maal per jaar zelf de dekking aan te passen, kan op de toch al lage premie nog meer worden bespaard.

Voor zware motoren met veel cilinderinhoud en relatief minder Kw’s, bijvoorbeeld Harley Davidson, hanteren we een voordelig zogeheten customtarief. Het gebruik van je persoonlijk digitaal polis dossier (Mijn Bikerpolis) is gratis. Omdat je zelf jouw verzekeringen beheerd worden er geen kosten gerekend. Ook kent Bikerpolis geen poliskosten. Je print namelijk zelf jouw polis e.d. Naast de uitstekende polisvoorwaarden is het ook mogelijk om schadevrije jaren van een andere motor of auto te koppelen.

Dat andere voertuig hoeft zelfs niet eens bij Bikerpolis verzekerd te zijn. Helm en kleding zijn kosteloos meeverzekerd en er is een gratis pech service! Bikerpolis hanteert een scala aan mogelijkheden, zoals verzekeren op nieuwwaarde, taxatiewaarde, drie jaar nieuwwaarde garantie, drie jaar aanschafwaarde garantie, dagwaarde en cataloguswaarde.

Rechtsbijstand motoren, bonusmalus garantie en ongevallen opzittende verzekering zijn optioneel bij te verzekeren. Schade wordt bij ons snel afgehandeld. Nog vragen? Onze helpdesk is iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 12 uur voor ondersteuning (0341-410327).