Helpdesk 0341- 410327

werkdagen 09.00 tot 12.00 uur

Alarmcentrale +31(0)264002390

24/7 bereikbaar bij schade

Bikerpolis WA Casco (All-Risk)

Voor je motorverzekering kun je kiezen voor een WA Casco (vaak bekend onder de benaming All-Risk of ‘rondom verzekerd). Dit is de meest complete dekking

Verplicht

Voor motoren is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) een verplichting. Zie WA. De uitbreiding Casco is geen verplichting. Je kunt zelf de afweging maken om voor dit pakket te kiezen.

De WA Casco is eigenlijk een complete verzekering voor de meest voorkomende motorschades. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

 • Brandschade
 • Diefstal
 • Natuurschade
 • Stormschade
 • Aanrijding door eigenschuld
 • Van buitenkomende onheil
 • Botsen
 • Omslaan
 • Van de weg raken

Bij WA Casco geldt een laag standaard eigen risico van € 90,-.

Uitbreiding

De WA Casco Motorverzekering is standaard uitgerust met de volgende gratis extra dekkingen:

Verzekerde waarde

Omdat Bikerpolis gespecialiseerd is in het verzekeren van motoren zijn er verschillende keuze mogelijkheden voor het verzekeren op de juiste waarde. Zo kan je kiezen voor de volgende verzekerde waarde:

Switchen

De WA Casco verzekering is eenvoudig te wijzigen (switchen) naar een andere dekking zoals de WA, WA Beperkt Casco of WA Casco 2500. Dit mag 4 maal per jaar en is kosteloos. Handig door jouzelf online te regelen! Zo is jouw motor altijd op de juiste manier verzekerd en bespaar je veel premie.

Veel gestelde vragen over de WA Volledig Casco

 • Wat is het verschil tussen een WA Casco 2500 en een WA Casco verzekering?

  Een WA casco verzekering gaat bij een schadevergoeding uit van de verzekerde waarde. Terwijl een WA Casco 2500 verzekering uitgaat van het schadebedrag van maximaal € 2.500,- bij schades door eigenschuld.

 • Is een WA Casco verzekering in iedere situatie de beste verzekering voor mijn motor?

  Vaak wel. De juiste keuze is sterk afhankelijk van o.a. uw financiële positie (welk risico kan en wil je lopen bij een ‘eigen schuld schade’) en de waarde van de motor.

 • Is op een WA Casco verzekering alles verzekerd?

  Dat zou te mooi zijn. Er zijn natuurlijk zaken die onverzekerbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan opzet, rijden onder invloed of rijden zonder het juiste rijbewijs.

Hoe staat het in de polis?

Artikel 7 van de polisvoorwaarden

Download hier de polisvoorwaarden BPVW 02-2012

Artikel 6 Intram 03-2012 Oldtimer Motor

Download hier de polisvoorwaarden Intram 03-2012 voor Oldtimer Motor

Bereken de premie

“Zelfverzekerd op de motor”

Bij Bikerpolis verzeker je jouw motor 24/7 direct online. Door de mogelijkheid om gratis 4 maal per jaar zelf de dekking aan te passen, kan op de toch al lage premie nog meer worden bespaard.

Voor zware motoren met veel cilinderinhoud en relatief minder Kw’s, bijvoorbeeld Harley Davidson, hanteren we een voordelig zogeheten customtarief. Het gebruik van je persoonlijk digitaal polis dossier (Mijn Bikerpolis) is gratis. Omdat je zelf jouw verzekeringen beheerd worden er geen kosten gerekend. Ook kent Bikerpolis geen poliskosten. Je print namelijk zelf jouw polis e.d. Naast de uitstekende polisvoorwaarden is het ook mogelijk om schadevrije jaren van een andere motor of auto te koppelen.

Dat andere voertuig hoeft zelfs niet eens bij Bikerpolis verzekerd te zijn. Helm en kleding zijn kosteloos meeverzekerd en er is een gratis pech service! Bikerpolis hanteert een scala aan mogelijkheden, zoals verzekeren op nieuwwaarde, taxatiewaarde, drie jaar nieuwwaarde garantie, drie jaar aanschafwaarde garantie, dagwaarde en cataloguswaarde.

Rechtsbijstand motoren, bonusmalus garantie en ongevallen opzittende verzekering zijn optioneel bij te verzekeren. Schade wordt bij ons snel afgehandeld. Nog vragen? Onze helpdesk is iedere werkdag bereikbaar tussen 9 en 12 uur voor ondersteuning (0341-410327).