Scroll To Top
Bikerpolis motorverzekering

3 jaar Nieuwwaardegarantie

3 jaar Nieuwwaardegarantie

De 3 jaar Nieuwwaardegarantie is als een aanvullende dekking/ optionele dekking mee te verzekeren op de WA Beperkt Casco WA Casco 2500 en WA Casco verzekeringen.

De 3 jaar Nieuwwaardegarantie is van toepassing voor de 1e eigenaar van de motor die bij de afgifte van het Nederlandse kentekenbewijs nieuw is.

In de 1e 36 maanden wordt bij een schadevergoeding uitgegaan van de volledige nieuwwaarde op het moment van de schade. Vanaf de 1e maand tot en met de 36e maand zal er geen afschrijving per maand plaatsvinden. Bij een schade in de 35e maand is de motor dus 100% van de huidige Nieuwwaarde waard. De eerste 36 maanden is er namelijk geen afschrijving. Vanaf de 36e maand 2% per maand.

Rekenvoorbeeld:

Nieuwwaarde.

€ 12.000,- -

Afschrijving 1e t/m 35e maand

(35 x 0%= 0%)

Waarde in de 35e maand

€ 12.000,- -

 

Als de Dagwaarde hoger is dan de Nieuwwaarde minus de afschrijving zal de Dagwaarde uitgekeerd worden.

  • Wat is het voordeel van de 3 jaar Nieuwwaarde? Het grootste voordeel is dat er in de eerste 36 maanden geen cent afschrijving plaats vindt op de motor. Na de 36e maand is er een bijzonder gunstige afschrijvingsregeling.
  • Klopt het dat ik dan meer uitkering krijg dan de motor waard is? Dat klopt als een bus! De volledige nieuwwaarde wordt uitgekeerd. Hierdoor bent u in staat een soortgelijke nieuwe motor aan te schaffen.
  • En wat gebeurd er na de 1e drie jaar?
    Na de 36e maand vindt een afschrijving van 2% per maand plaats. De afschrijving is van de oorspronkelijke nieuwwaarde. Als de dagwaarde hoger uitkomt, geldt de dagwaarde.

Meerdere mogelijkheden

Hoe staat het in de polis?

Artikel 18 BPVW 02-2012

Bereken de premie

Top

Bikerpolis Contactformulier