Scroll To Top
Bikerpolis motorverzekering

Moet een Groene Kaart Groen zijn?

Hoogte Verkeersboetes 2019

Verkeersboetes wie krijgt ze niet? Net wat te hard gereden en .... ja hoor. Een paar dagen later ontvang je een boete. Dit jaar zijn ze weer hoger.

 

Lees meer

Toer relaxed en voordelig met de Flexibele motorverzekering.

Welk voordeel heeft het om mijn motor flexibel te verzekeren? Je geniet van een paar grote voordelen:

 

Lees meer

Top 3 om snel van je motorrijbewijs af te raken.

Een politie agent heeft bijzondere belangstelling voor jou en jouw rijbewijs als hij je op één van de volgende overtredingen betrapt:

 

Lees meer

Verzekering op iemand anders naam?

Als jonge bestuurder van een motor val je in de prijzen als het om de verzekeringspremie gaat.

 

Lees meer

Een proefrit maken?

Die gave motor die constant op jouw netvlies verschijnt, je droomt er van. Een ontkomen is er niet. Dus, naar de dealer of op internet zoeken naar een mooie bike.

 

Lees meer

Onnodig links rijden!

Eén van de grootste ergernissen is het onnodig links rijden. Het is een grote bron van irritatie en lokt vaak agressief gedag uit.

 

Lees meer

Agressie in het verkeer.

De samenleving verruwd wordt steeds onpersoonlijker en is in rap tempo aan het verharden. Dit zien wij ook terug in het verkeer.

 

Lees meer

Motor uitlenen?

Een kennis vraagt of hij jouw motor mag lenen. Zijn motor is defect en het wordt mooi weer. Hij wil een dagje gaan toeren.

 

Lees meer

Voordringen bij het verkeerslicht mag dat?

Met jouw motor achteraan sluiten of vol gas naar voren? Gefrustreerde automobilisten omdat jij op de motor vooraan gaat staan? Het mag en het is vaak zelf veiliger voor jou als motorrijder!

 

Lees meer

Aansprakelijkheid organisatie

Met een groep motoren rijden. Hoe voorkom je als organisator zoveel mogelijk ongewenste aansprakelijkheid? Want het moet wel leuk

 

Lees meer

Moet een Groene Kaart Groen zijn?

Ja en Nee. Kijk dat zijn antwoorden waar je niets aan hebt. Het is ook heel verwarrend.

 

Lees meer

In welke landen is mijn motor verzekerd?

Op de Groene Kaart staat altijd precies vermeld in welke landen jouw motor verzekerd is.

 

Lees meer

Moet een Groene Kaart Groen zijn?

Ja en Nee. Kijk dat zijn antwoorden waar je niets aan hebt. Het is ook heel verwarrend. Opvallend is het welke fabels er op verjaardagen en aan de bar hierover rond bazuinen. Daarom is duidelijkheid gewenst.

Binnen de EU

Binnen de Europese Unie (en Andorra, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland) zijn alternatieven voor de gebruikelijke ‘groene’ Groene Kaart toegestaan. Zo mag een zwart/wit print of een PDF op telefoon of tablet. Binnen de Europese Unie kan de politie en douane eenvoudig digitaal controleren of en waar de motorfiets verzekerd is.

Buiten de EU

Buiten de Europese Unie is het noodzakelijk om een ‘groene’ Groene Kaart te kunnen tonen. Heb je geen ‘groene’ Groene kaart bij je? Dan kan je een probleem hebben. Volgens de internationale eisen die door de Verenigde Naties zijn gesteld voldoet alleen de traditionele versie van de Groene Kaart. Het mag een zelf geprinte versie zijn. Belangrijk is dat de print groen en dubbelzijdig is!

Gevolgen buiten de EU

Groene Kaart vergeten of geen juiste versie meegenomen buiten de EU? De autoriteiten zullen dit niet accepteren. Je mag met jouw motor waarschijnlijk de grens niet passeren. Bovendien word je verplicht om ter plekke een extra ‘grensverzekering’ af te sluiten. Vanzelfsprekend tegen extra kosten.

Altijd meenemen!

Ga je op de motor weg neem dan altijd een Groene Kaart mee. Het kan belangrijk zijn om de verzekeringsgegevens en alarmnummers bij je te hebben bij een ongeval of pech onderweg.

Digitaal in PDF

Het is prettig als jouw motorverzekeraar de Groene Kaart in PDF verstrekt. Je hoeft dan niet te zoeken als je met de motor op pad gaat. Je print gewoon een nieuw exemplaar. Of print er een paar. Handig voor bijvoorbeeld de thuisblijvers, in de tanktas en binnenzak.

 

Bereken de premie

Top

Bikerpolis Contactformulier