Scroll To Top
Bikerpolis motorverzekering

Onnodig links rijden!

Hoogte Verkeersboetes 2019

Verkeersboetes wie krijgt ze niet? Net wat te hard gereden en .... ja hoor. Een paar dagen later ontvang je een boete. Dit jaar zijn ze weer hoger.

 

Lees meer

Toer relaxed en voordelig met de Flexibele motorverzekering.

Welk voordeel heeft het om mijn motor flexibel te verzekeren? Je geniet van een paar grote voordelen:

 

Lees meer

Top 3 om snel van je motorrijbewijs af te raken.

Een politie agent heeft bijzondere belangstelling voor jou en jouw rijbewijs als hij je op één van de volgende overtredingen betrapt:

 

Lees meer

Verzekering op iemand anders naam?

Als jonge bestuurder van een motor val je in de prijzen als het om de verzekeringspremie gaat.

 

Lees meer

Een proefrit maken?

Die gave motor die constant op jouw netvlies verschijnt, je droomt er van. Een ontkomen is er niet. Dus, naar de dealer of op internet zoeken naar een mooie bike.

 

Lees meer

Onnodig links rijden!

Eén van de grootste ergernissen is het onnodig links rijden. Het is een grote bron van irritatie en lokt vaak agressief gedag uit.

 

Lees meer

Agressie in het verkeer.

De samenleving verruwd wordt steeds onpersoonlijker en is in rap tempo aan het verharden. Dit zien wij ook terug in het verkeer.

 

Lees meer

Motor uitlenen?

Een kennis vraagt of hij jouw motor mag lenen. Zijn motor is defect en het wordt mooi weer. Hij wil een dagje gaan toeren.

 

Lees meer

Voordringen bij het verkeerslicht mag dat?

Met jouw motor achteraan sluiten of vol gas naar voren? Gefrustreerde automobilisten omdat jij op de motor vooraan gaat staan? Het mag en het is vaak zelf veiliger voor jou als motorrijder!

 

Lees meer

Aansprakelijkheid organisatie

Met een groep motoren rijden. Hoe voorkom je als organisator zoveel mogelijk ongewenste aansprakelijkheid? Want het moet wel leuk

 

Lees meer

Moet een Groene Kaart Groen zijn?

Ja en Nee. Kijk dat zijn antwoorden waar je niets aan hebt. Het is ook heel verwarrend.

 

Lees meer

In welke landen is mijn motor verzekerd?

Op de Groene Kaart staat altijd precies vermeld in welke landen jouw motor verzekerd is.

 

Lees meer

Onnodig links rijden!

Eén van de grootste ergernissen is het onnodig links rijden. Het is een grote bron van irritatie en lokt vaak agressief gedag uit.

Waar gebeurt het?

Hoewel de meeste motorrijders autosnelwegen zoveel mogelijk zullen mijden, is dit niet altijd te vermijden. Het gebruik ervan is nu eenmaal de snelste manier om van A naar B te komen. Deze hoofdslagaders in ons wegennet kennen hun eigen specifieke regels en eigenschappen. Eén van de grootste ergernissen daar, is het onnodig links rijden.

Autosnelwegen onderscheiden zich door gebruik van gescheiden rijbanen, ongelijkvloerse kruisingen en een hogere snelheidslimiet. Elke rijbaan is verdeeld in twee, drie of meer rijstroken. In tegenstelling tot de Highway in Amerika waar het "keep your lane" (blijf op je rijstrook) principe gehanteerd wordt, is het in ons land de bedoeling dat er zo veel mogelijk rechts gereden wordt.

We kunnen ons afvragen of we ons over het rijden op de middelste- of linkerrijstrook zonder dat daartoe enige nood¬zaak aanwezig is, nu wel zo druk moeten maken. Het antwoord is, ja! Naast dat het irritatie en agressief gedrag met zich mee kan brengen, is het een indirecte ongeval veroorzaker.

Wat gebeurt er vaak?

Zo zie je nog wel eens dat een rij voertuigen op de linkerrijstrook blijft rijden. Op een gegeven moment nadert een voertuig op de rechter rijstrook zijn voorganger. Als deze rechtsrijder naar de linker baan wil om te gaan inhalen, wordt dit niet gepikt door de voorste linksrijder.

Deze geeft gas om het gat te dichten. Stel dat hij te laat is omdat de rechtsrijder nog net op tijd naar links kan komen. Dan moet er geremd worden en alle bestuurders achter hem moeten ook remmen. Even een te late reactie en er ontstaat een kettingbotsing. De weinig toegeeflijke bestuurder waarmee het allemaal begon heeft niets in de gaten. Het ongeval gebeurt immers ver achter z’n rug.

Rechts inhalen?

Onnodig links blijven rijden lokt rechts inhalen uit. Dit kan op zijn beurt tot een schrikreactie van de linksrijder leiden, omdat deze dit in het geheel niet verwacht. Een ongewenste stuurcorrectie kan dan een ongeval teweeg brengen.

Rechts inhalen is op een enkele uitzondering na verboden, maar wordt intussen wel tenvolle uitgelokt door de weggebruiker die het vertikt om voor een sneller rijdende achterligger opzij te gaan. Voorts kan het ook nog voorkomen op een rijbaan met drie of meer rijstroken dat een voertuig op de rechterrijstrook rijdt en een ander voertuig op de middelste rijstrook nadert, omdat deze wat langzamer rijdt.

Wat nu?

Doorgaan op de rechterrijstrook zou rechts inhalen betekenen. Men wordt nu door zo’n ‘middenmoter’ gedwongen om eerst naar de middelste en vervolgens naar de linkerrijstrook te gaan.

Daarna te gaan inhalen om vervolgens weer via de middelste naar de rechterrijstrook te gaan. Dit geeft een onrustig verkeersbeeld en blijft gevaar zettend. En dit alles alleen maar omdat iemand het onnodig vindt om naar rechts te gaan.

Naleving van de regel dat er zoveel mogelijk rechts gereden moet worden komt de verkeersveiligheid ten goede. Door dit consequent toe te passen, dwing je jezelf bij iedere inhaal¬manoeuvre om in de te spiegel te kijken, zowel bij het naar links gaan als bij het terugkomen naar rechts.

Dan ben je ook constant op de hoogte van wat achter je gebeurt en dat is ook heel belangrijk. Daarnaast is de rechterrijstrook volgens de ongevallenstatistieken de minst gevaarlijke. Doe er je voordeel mee.

 

Bereken de premie

Top

Bikerpolis Contactformulier