Scroll To Top
Bikerpolis motorverzekering

Proefrit maken?

Hoogte Verkeersboetes 2019

Verkeersboetes wie krijgt ze niet? Net wat te hard gereden en .... ja hoor. Een paar dagen later ontvang je een boete. Dit jaar zijn ze weer hoger.

 

Lees meer

Toer relaxed en voordelig met de Flexibele motorverzekering.

Welk voordeel heeft het om mijn motor flexibel te verzekeren? Je geniet van een paar grote voordelen:

 

Lees meer

Top 3 om snel van je motorrijbewijs af te raken.

Een politie agent heeft bijzondere belangstelling voor jou en jouw rijbewijs als hij je op één van de volgende overtredingen betrapt:

 

Lees meer

Verzekering op iemand anders naam?

Als jonge bestuurder van een motor val je in de prijzen als het om de verzekeringspremie gaat.

 

Lees meer

Een proefrit maken?

Die gave motor die constant op jouw netvlies verschijnt, je droomt er van. Een ontkomen is er niet. Dus, naar de dealer of op internet zoeken naar een mooie bike.

 

Lees meer

Onnodig links rijden!

Eén van de grootste ergernissen is het onnodig links rijden. Het is een grote bron van irritatie en lokt vaak agressief gedag uit.

 

Lees meer

Agressie in het verkeer.

De samenleving verruwd wordt steeds onpersoonlijker en is in rap tempo aan het verharden. Dit zien wij ook terug in het verkeer.

 

Lees meer

Motor uitlenen?

Een kennis vraagt of hij jouw motor mag lenen. Zijn motor is defect en het wordt mooi weer. Hij wil een dagje gaan toeren.

 

Lees meer

Voordringen bij het verkeerslicht mag dat?

Met jouw motor achteraan sluiten of vol gas naar voren? Gefrustreerde automobilisten omdat jij op de motor vooraan gaat staan? Het mag en het is vaak zelf veiliger voor jou als motorrijder!

 

Lees meer

Aansprakelijkheid organisatie

Met een groep motoren rijden. Hoe voorkom je als organisator zoveel mogelijk ongewenste aansprakelijkheid? Want het moet wel leuk

 

Lees meer

Moet een Groene Kaart Groen zijn?

Ja en Nee. Kijk dat zijn antwoorden waar je niets aan hebt. Het is ook heel verwarrend.

 

Lees meer

In welke landen is mijn motor verzekerd?

Op de Groene Kaart staat altijd precies vermeld in welke landen jouw motor verzekerd is.

 

Lees meer

Proefrit maken?

Die gave motor die constant op jouw netvlies verschijnt, je droomt er van. Een ontkomen is er niet. Dus, naar de dealer of op internet zoeken naar een mooie bike. Want je bent al verkocht.

Maak een proefrit!!

Of het nu om een nieuwe motor of een occasions gaat het is altijd verstandig om eerst een proefrit te maken. Je gaat dan o.a. ervaren of dit de juiste motor voor jou is. Probeer de motor goed en veilig uit. Maar realiseer je ook hoe je verzekerd bent tijdens deze proefrit. En wie is er eigenlijk verantwoordelijk? Goed om je dit vooraf te realiseren!

Ongeval tijdens de proefrit

Als je tijdens het maken van de proefrit schade veroorzaakt aan de motor, wie is er dan aansprakelijk? En waar komt de schadevergoeding vandaan?

Aansprakelijkheid

Als je aansprakelijk gesteld wordt zal je de schade aan de motor zelf aan de eigenaar moeten betalen. Het is daarom belangrijk met de verkoper voorafgaand aan de proefrit goede afspraken te maken over een eventuele schade vergoeding.

WA of WA Beperkt Casco

De huidige eigenaar is verplicht om de motor minimaal WA te verzekeren (tenzij het kenteken bij de RDW geschorst is of er geen kenteken op de motor zit). Controleer of de motor verzekerd is.

Jij kan de motor nog niet verzekeren omdat je (nog) geen eigenaar bent. Met een WA verzekering is de motor verzekerd voor schade aan een tegenpartij. De schade aan de motor zelf is daarmee dus niet verzekerd. Bij een WA of WA Beperkt casco (WA+) verzekering is het dus verstandig om vooraf af te spreken hoe de eventuele schade aan de motor zal worden voldaan.

WA Casco (All-Risk)

Met een WA Casco verzekering is, naast de schade aan derden, ook de schade aan de motor gedekt. Dit zal het minste problemen opleveren na een schade. De schade is immers verzekerd ………. toch kan hier de verkoper nog benadeeld worden.

Denk hierbij aan bijvoorbeeld het eigenrisico, terugval in premie korting, waardevermindering en extra kosten. Ook dit kan het beste vooraf besproken en overeengekomen worden.

Motor Dealer?

Ga je een proefrit maken op een motor bij een garagebedrijf of dealer? Dan ligt e.e.a. wat anders. Genoemde bedrijven hebben (als het goed is) een garageverzekering. Binnen deze verzekering zijn ook de handelaarskentekens (groeneplaat) mee te verzekeren.

Vraag ook bij bedrijven of de verzekering loopt en waarvoor dekking is afgegeven. Maak ook hier afspraken over de vergoeding bij een schade.

Overdreven gedoe?

Realiseer je goed dat de motor die je gaat uitproberen nog helemaal onbekend voor je is. Het stuurgedrag, de zithouding, de remmen en het accelereren werken net even anders dan de motor waar je aan gewend bent. Een ongeluk(-je) is zo gemaakt. Voorzorg is nu eenmaal de beste zorg.

Conclusie

  • Maak altijd een proefrit!
  • Zorg voor goede afspraken over eventuele schade tijdens de proefrit
  • Bedenk wel dat de huidige eigenaar/verkoper verantwoordelijk is voor het verzekeren van de motor
  • Zet de afspraken vooraf op papier en laat dit ondertekenen!

 

Bereken de premie

Top

Bikerpolis Contactformulier