Scroll To Top
Bikerpolis motorverzekering

Motorverzekering op naam van iemand anders zetten

Hoogte Verkeersboetes 2019

Verkeersboetes wie krijgt ze niet? Net wat te hard gereden en .... ja hoor. Een paar dagen later ontvang je een boete. Dit jaar zijn ze weer hoger.

 

Lees meer

Toer relaxed en voordelig met de Flexibele motorverzekering.

Welk voordeel heeft het om mijn motor flexibel te verzekeren? Je geniet van een paar grote voordelen:

 

Lees meer

Top 3 om snel van je motorrijbewijs af te raken.

Een politie agent heeft bijzondere belangstelling voor jou en jouw rijbewijs als hij je op één van de volgende overtredingen betrapt:

 

Lees meer

Verzekering op iemand anders naam?

Als jonge bestuurder van een motor val je in de prijzen als het om de verzekeringspremie gaat.

 

Lees meer

Een proefrit maken?

Die gave motor die constant op jouw netvlies verschijnt, je droomt er van. Een ontkomen is er niet. Dus, naar de dealer of op internet zoeken naar een mooie bike.

 

Lees meer

Onnodig links rijden!

Eén van de grootste ergernissen is het onnodig links rijden. Het is een grote bron van irritatie en lokt vaak agressief gedag uit.

 

Lees meer

Agressie in het verkeer.

De samenleving verruwd wordt steeds onpersoonlijker en is in rap tempo aan het verharden. Dit zien wij ook terug in het verkeer.

 

Lees meer

Motor uitlenen?

Een kennis vraagt of hij jouw motor mag lenen. Zijn motor is defect en het wordt mooi weer. Hij wil een dagje gaan toeren.

 

Lees meer

Voordringen bij het verkeerslicht mag dat?

Met jouw motor achteraan sluiten of vol gas naar voren? Gefrustreerde automobilisten omdat jij op de motor vooraan gaat staan? Het mag en het is vaak zelf veiliger voor jou als motorrijder!

 

Lees meer

Aansprakelijkheid organisatie

Met een groep motoren rijden. Hoe voorkom je als organisator zoveel mogelijk ongewenste aansprakelijkheid? Want het moet wel leuk

 

Lees meer

Moet een Groene Kaart Groen zijn?

Ja en Nee. Kijk dat zijn antwoorden waar je niets aan hebt. Het is ook heel verwarrend.

 

Lees meer

In welke landen is mijn motor verzekerd?

Op de Groene Kaart staat altijd precies vermeld in welke landen jouw motor verzekerd is.

 

Lees meer

Motorverzekering op naam van iemand anders, Verstandig of riskant?

Als jonge bestuurder van een motor val je in de prijzen als het om de verzekeringspremie gaat. Dat komt door twee oorzaken;

  1. Je hebt geen of een gering aantal schadevrije jaren opgebouwd. Daardoor krijg je een kleine bonus/malus korting op jouw verzekering.
  2. Verzekeraars gaan ervan uit dat jonge bestuurders (onder de 24 jaar) bij meer schades betrokken zijn dan oudere meer ervaren rijders. En meer risico betekent een hogere premie.

Verzekeren op naam van bijvoorbeeld ouders?

Regelmatig komt het voor dat jongeren een motor-, auto of bromfietsverzekering afsluiten op naam van hun ouders. Er zijn ook ouders die hun kind financieel ondersteunen door een verzekering af te sluiten op hun eigen naam.

Ouders denken ten onrechte dat hun kind kan profiteren van de schadevrije jaren die de ouders hebben opgebouwd.

Formeel onmogelijk!

Het lijkt natuurlijk aantrekkelijk. Een veel lagere premie voor dezelfde verzekering. Toch is het een riskante zet! Het is formeel gezien niet eens mogelijk. Als het voertuig op jouw naam staat ben jij degene die de verzekering moet afsluiten (verzekerbaar belang). De kentekenhouder is namelijk de verzekeringsplichtige.

Geen verzekeringsdekking tot gevolg!

Het verzwijgen van de juiste leeftijd van de meest regelmatige bestuurder zal lijden tot verzekeringsfraude. De gevolgen hiervan kunnen zeer groot zijn. De verzekeraar hoeft dan de schade niet te vergoeden.

Denk hierbij ook aan de veroorzaakte schade aan de tegenpartij. Vaak vergoedt de verzekeraar deze wel maar zal alles op de veroorzaker verhalen. Dat kan een bedrag zijn van honderdduizenden euro’s. Weegt dat op tegen het premievoordeel? Nee, natuurlijk niet !!

Dus? Riskant!

Verstandig?

Behalve dat het riskant is om de verzekering op naam van iemand anders af te sluiten is het ook niet handig. Je bouwt namelijk zelf geen schadevrije jaren op. En wil je later alsnog een verzekering op je eigen naam afsluiten, dan heb je dus geen verklaring van schadevrije jaren en krijg je ook niet de no-claimkorting die je anders wel zou hebben gekregen als de verzekering al die tijd op jouw naam had gestaan.

Advies, NIET DOEN !!

 

Bereken de premie

Top

Bikerpolis Contactformulier