Scroll To Top
Bikerpolis motorverzekering

WA Motorverzekeringen

Bikerpolis WA Motorverzekeringen

Voor motoren (en alle andere gekentekende motorrijtuigen) is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) een verplichting. Vanaf de tenaamstelling moet de motor minimaal WA verzekerd zijn. Ook wanneer de motor niet op de openbare weg komt. De RDW voert de controle uit op het daadwerkelijk verzekeren van de motorfiets. Heeft u uw motor niet verzekerd, dan zal het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) u na een melding een boete sturen

Dekking WA

Daarom is de WA verzekering de basis. Bij deze dekking bent u verzekerd voor schade die u met uw motor aan derden toebrengt tot een bedrag van € 2.500.000,- voor zaakschade(spullen), en € 5.000.000,- voor schade aan personen. Indien u aansprakelijk wordt gesteld voor de schade, dan vergoedt de verzekering uitsluitend de schade aan de tegenpartij. De WA Motorverzekering vergoedt dus nooit de eigen schade.

Uitbreiding

De WA Motorverzekering is uit te breiden met een Rechtsbijstand motorrijtuigen, een Ongevallenverzekering Opzittenden en een no-claimbeschermer.

Switchen

De WA verzekering is eenvoudig te wijzigen (switchen) naar een andere dekking zoals de WA Beperkt Casco, WA Casco 2500 of WA Casco. Dit mag 4 maal per jaar en is kosteloos. Handig door jou zelf online te regelen! Zo is jouw motor altijd op de juiste manier verzekerd en bespaar je veel premie!

Veel gestelde vragen over de WA Motorverzekeringen

Ja, zolang het kenteken op jouw naam staat dient de motor verzekerd te blijven.

Nee, alleen motoren met een geldig kenteken kunnen verzekerd worden.

Ja, Als de bestuurder bevoegd is om de motor te besturen is de verzekering van kracht. Dit kan alleen na uw toestemming en incidenteel (geen verhuur). U blijft wel aansprakelijk voor de gevolgen bij een eventuele schade.

Hoe staat het in de polis?

Artikel 4 van de polisvoorwaarden

Bereken de premie

Top

Bikerpolis Contactformulier