Scroll To Top
Bikerpolis motorverzekering

Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Wat is het.

Met deze verzekering heb je recht op juridische bijstand voor geschillen die te maken hebben met de verzekerde motor. Bijvoorbeeld over de garantie van jouw motor of het verhalen van schade aan de motor. Ook als de oorzaak niet te maken heeft met deelname aan het verkeer.

Wat doet het?

Heb je buiten jouw schuld om een schade aan jouw motor, terwijl je enkel WA , WA Beperkt Casco of WA Casco 2500 verzekerd bent? Dan moet je deze schade normaal gesproken zelf verhalen bij de tegenpartij. De Rechtsbijstand Motorrijtuigen regelt dit voor jou. Dus een heel belangrijke aanvullende dekking.

Belangrijk voordeel is dat je professioneel ondersteund wordt om jouw schade te verhalen. Krijgen waar je recht op hebt! Heb je geen rechtsbijstand verzekering dan is dat een bewuste keuze. Je zal dan, met uitzondering bij schade op de WA Casco dekking, zelf de schade moeten verhalen.

Wie doet het.

De Rechtsbijstand wordt door Anker rechtsbijstand uitgevoerd.Let op! Ben je in het bezit van een ‘Gezinsrechtsbijstandverzekering’ waarbij het risico van motorrijtuigen is meeverzekerd? Dan is de aanvullende verzekering bij Bikerpolis niet meer van belang. Tenzij u de schade via de motorverzekering wil laten verlopen.

Veel gestelde vragen over Rechtsbijstand Motorrijtuigen

Tussen gelijk hebben en gelijk krijgen zit vaak een groot verschil. Door jouw gelijk te halen via een gespecialiseerde jurist is veelal succesvoller dan het zelf te doen?

Dat is voor een deel waar. De verzekeraar van jouw motor zal de schade voor het verzekerde deel trachten te verhalen. Voor dat deel waarvoor geen dekking is op de polis zal jouw verzekeraar ook geen schade op de tegenpartij gaan verhalen. Denk hierbij aan schade die door een tegenpartij aan uw motor is veroorzaakt terwijl u daarvoor niet verzekerd bent (bijvoorbeeld bij WA , WA Beperkt Casco of WA Casco 2500). Er is immers ook geen premie voor betaald.

Meestal heeft een gezinsrechtsbijstandverzekering verkeerschade in haar pakket zitten. Als dat zo is, is een rechtsbijstand Motorrijtuigen niet handig. Het zou dubbele verzekering zijn.

Nee, Het is niet verplicht. Wel is het aan te raden. Zeker in combinatie met een WA , WA Beperkt Casco of WA Casco 2500 verzekering. Tenzij je zelf zo juridisch onderlegd bent om de tegenpartij met succes jouw schade te laten betalen.

 

Bereken de premie

Top

Bikerpolis Contactformulier