Scroll To Top
Bikerpolis motorverzekering

Verzekerde Waarde

Nieuwwaarde

De Nieuwwaarde regeling is standaard opgenomen in de WA, WA Beperkt Casco, WA Casco 2500 en WA Casco verzekeringen.

De Nieuwwaarde regeling is van toepassing voor de 1e eigenaar van de motor die bij de afgifte van het Nederlandse kentekenbewijs nieuw is.

In de 1e 12 maanden wordt er bij een schadevergoeding uitgegaan van de volledige Nieuwwaarde op het moment van de schade. Vanaf de Na 12e maand (13e maand) tot en met de 36e maand zal er 1% afschrijving per maand plaatsvinden. Bij een schade in de 24e maand is de motor dus 88% van de huidige Nieuwwaarde waard. De eerste 12 maanden is er namelijk geen afschrijving. Vanaf de 12e maand 1% per maand.

Rekenvoorbeeld:

Nieuwwaarde.

€ 12.000,--

Afschrijving 1e 12 maanden

€ 0,--

Afschrijving 13e t/m24e maand

€ 1.440,-- (12 x 1%= 12%)

Waarde in de 24e maand

€ 10.560,--

Als de Dagwaarde hoger is dan de Nieuwwaarde minus de afschrijving zal de Dagwaarde uitgekeerd worden.

Hoe staat het in de polis

Artikel 18 BPVW 02-2012

Bereken de premie

3 jaar Nieuwwaardegarantie

De 3 jaar Nieuwwaardegarantie is als een aanvullende dekking/ optionele dekking mee te verzekeren op de WA Beperkt Casco WA Casco 2500 en WA Casco verzekeringen.

De 3 jaar Nieuwwaardegarantie is van toepassing voor de 1e eigenaar van de motor die bij de afgifte van het Nederlandse kentekenbewijs nieuw is.

In de 1e 36 maanden wordt bij een schadevergoeding uitgegaan van de volledige nieuwwaarde op het moment van de schade. Vanaf de 1e maand tot en met de 36e maand zal er geen afschrijving per maand plaatsvinden. Bij een schade in de 35e maand is de motor dus 100% van de huidige Nieuwwaarde waard. De eerste 36 maanden is er namelijk geen afschrijving. Vanaf de 36e maand 2% per maand.

Rekenvoorbeeld:

Nieuwwaarde.

€ 12.000,- -

Afschrijving 1e t/m 35e maand

(35 x 0%= 0%)

Waarde in de 35e maand

€ 12.000,- -

Als de Dagwaarde hoger is dan de Nieuwwaarde minus de afschrijving zal de Dagwaarde uitgekeerd worden.

  • Wat is het voordeel van de 3 jaar Nieuwwaarde? Het grootste voordeel is dat er in de eerste 36 maanden geen cent afschrijving plaats vindt op de motor. Na de 36e maand is er een bijzonder gunstige afschrijvingsregeling.
  • Klopt het dat ik dan meer uitkering krijg dan de motor waard is? Dat klopt als een bus! De volledige nieuwwaarde wordt uitgekeerd. Hierdoor bent u in staat een soortgelijke nieuwe motor aan te schaffen.
  • En wat gebeurd er na de 1e drie jaar? Na de 36e maand vindt een afschrijving van 2% per maand plaats. De afschrijving is van de oorspronkelijke nieuwwaarde. Als de dagwaarde hoger uitkomt, geldt de dagwaarde.

Veel gestelde vragen over 3 jaar Nieuwwaardegarantie

Het grootste voordeel is dat er in de eerste 36 maanden geen cent afschrijving plaats vindt op de motor. Na de 36e maand is er een bijzonder gunstige afschrijvingsregeling.

Dat klopt als een bus! De volledige nieuwwaarde wordt uitgekeerd. Hierdoor bent u in staat een soortgelijke nieuwe motor aan te schaffen.

Na de 36e maand vindt een afschrijving van 2% per maand plaats. De afschrijving is van de oorspronkelijke nieuwwaarde. Als de dagwaarde hoger uitkomt, geldt de dagwaarde.

Hoe staat het in de polis?

Artikel 18 BPVW 02-2012

Bereken de premie

3 jaar Aanschafwaardegarantie

De 3 jaar Aanschafwaardegarantie is als een aanvullende dekking/ optionele dekking als uitbreiding mee te verzekeren op de WA Beperkt Casco, WA Casco 2500 en WA Casco verzekeringen.

De 3 jaar Aanschafwaardegarantie is van toepassing voor een occasion motor die bij een erkend garagebedrijf (bijvoorbeeld een motor dealer) is aangeschaft.

In de 1e 36 maanden wordt bij een schadevergoeding uitgegaan van de volledige Aanschafwaarde die op de aankoop factuur vermeld staat. Vanaf de 1e maand tot en met de 36e maand zal er geen afschrijving per maand plaatsvinden. Bij een schade in de 35e maand is de motor dus 100% van de aanschafwaarde waard. De eerste 36 maanden is er namelijk geen afschrijving. Vanaf de 36e maand wordt een schadevergoeding gebaseerd op de Dagwaarde.

Rekenvoorbeeld:

Nieuwwaarde.

€ 10.000,- -

Afschrijving 1e t/m 35e maand

(35 x 0%= 0%)

Waarde in de 35e maand

€ 10.000,- -

Veel gestelde vragen over 3 jaar Aanschafwaardegarantie

Van de 3 jaar aanschafwaardegarantie kan uitsluitend gebruik gemaakt worden als de motor wordt gekocht van een bij de KvK ingeschreven garage bedrijf.

Column 8

De 3 jaar Aankoopgarantie is over de waarde van de motor zoals je die op dat moment aanschaft. Dit is dus inclusief de gemonteerde accessoires.

Vaak wordt er gekozen voor meer zekerheid. Er vindt namelijk geen afschrijving plaats op de aanschafwaarde gedurende de eerste 36 maanden. Daarnaast is een eventuele taxatie vaak overbodig met de 3 jaar aanschafwaarderegeling.

Hoe staat het in de polis?

Artikel 18 BPVW 02-2012

Bereken de premie

3 Jaar Taxatiewaarderegeling / taxatiewaarde

Wat is een taxatiewaarde regeling of verzekeren tegen de taxatiewaarde? Met een taxatie wordt de waarde van jouw motor op deskundige wijze bepaald (Artikel 7-960 Burgerlijk Wetboek). Bikerpolis heeft de mogelijkheid om jouw motor te verzekeren op basis van dit taxatierapport. Een taxatie rapport is bij Bikerpolis 3 jaar geldig.

Wat is het voordeel van verzekeren op taxatiewaarderegeling of taxatiewaarde? Altijd duidelijkheid over de waarde van de motor. Dus geen enkele discussie bij een schade over de waarde van jouw motor. Dit is belangrijk bij motoren die een ander waarde verloop hebben (afschrijving) dan de gemiddelde motor. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Harley Davidson’s, Indians, Eigenbouw, Klassiekers en andere exclusieve motoren.

Wie mag taxeren?

De taxateur dient een onafhankelijke deskundige te zijn. Een deskundige taxateur vind je op WWW.FEHAC.nl. Bikerpolis werkt voor Harley Davidson’s veel met Idex. WWW.IDEX.nl tel. 023-5552898.

Hoe werkt het?

Je maakt zelf een afspraak met een taxateur. De taxateur voert de taxatie uit en zal het taxatie rapport naar jou sturen. Door in te loggen op Mijn Bikerpolis / Persoonlijk Digitaal Dossier wijzig je de betreffende verzekering. Wijzig de verzekerde waarde in ‘Taxatiewaarde’ en het verzekerdbedrag in de juiste taxatiewaarde zoals die in het taxatie rapport vermeld staat.

Let op!

Een taxatie rapport is bij Bikerpolis 3 jaar geldig. Ook al staat er in jouw taxatie rapport 2 jaar! Je bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige hertaxatie en de correcte digitale verwerking van het nieuwe rapport.

Hoe staat het in de polis?

Artikel 18 BPVW 02-2012

Bereken de premie

Wat is Cataloguswaarde:

Hiermee wordt de oorspronkelijke waarde bedoeld inclusief accessoires zoals de motor in de prijslijsten van de importeur stond/staat in deze uitvoering in dat betreffende bouwjaar.

eel gestelde vragen over Cataloguswaarde:

De cataloguswaarde geeft een goed beeld voor de waardebepaling en de eventuele afschrijving.

Bij een eventuele schadevergoeding wordt altijd gekeken naar de oorspronkelijke cataloguswaarde.

Hoe achterhaal ik de cataloguswaarde?

 

Bereken de premie

Dagwaarde:

De Dagwaarde is de waarde vlak voor de schade. Deze wordt door een schade expert vastgesteld. Let op de Dagwaarde is niet altijd gelijk aan het aankoopbedrag. Vaak is de Dagwaarde lastig vast te stellen. De Dagwaarde is van toepassing indien er geen sprake is van een Nieuwwaarde, Nieuwwaardegarantie, of Aanschafwaardegarantie.

Veel gestelde vragen over Dagwaarde:

Bij schade stelt de expert de dagwaarde vast.

Een aankoopwaarde is een subjectief begrip. Wat heb jij voor die motor over. Hierin kan een verschil zitten met de objectieve dagwaarde.

Vaak zijn er op de Nederlandse markt vergelijkende motoren te koop aangeboden die ter indicatie gebruikt kunnen worden.

 

Bereken de premie

Gevoelswaarde en Affectiewaarde Wat is het?

Een waarde die vaak gebaseerd is op emotie. De liefde voor jouw motor geeft wellicht een andere waarde toekenning dan de realistische waarde. Vaak wordt dit ook wel de emotionele waarde genoemd.

Wat doet het?

Voor een verzekeringswaarde doet het er niet toe wat de emotionele waarde is van een motor. Een verzekeraar zal altijd uitgaan van een reële waarde. Bij schade zal een schade expert de reële waarde bepalen van de motor vlak voor de schade. Is de motor verzekerd op basis van 3 jaar nieuwwaarderegeling, 3 jaar aanschafwaarderegeling of 3 jaar taxatiewaarderegeling dan staat de verzekerde waarde vooraf vast. Hiermee is voor iedereen duidelijkheid

Veel gestelde vragen over Gevoelswaarde en Affectiewaarde

De affectie of gevoelswaarde staat niet in de polis. Het is geen objectief gegeven en is daarmee geen verzekerbare waardebepaling.

Om de waarde objectief te bepalen is het deze situatie wellicht verstandig om een taxatierapport te laten maken en de motor op 3 jaar taxatiewaardegarantie te verzekeren.

 

Bereken de premie

Top

Bikerpolis Contactformulier